פורטל בטיפולנט לשירותים פסיכולוגיים

אובדן, אבל ושכול בחדר הטיפולים

אובדן, אבל ושכול בחדר הטיפולים: משחק מחבואים כהתמודדות עם האובייקט האבוד, התערבויות טיפוליות לתתי סוגים של אבל פתולוגי, חווית המטפל המתאבל ועוד


 שתף בפייסבוק

אובדן, שכול ואבל הן מהחוויות המטלטלות והמערערות בחיינו ובהתאם, לא מעט מטופלים מגיעים לטיפול לאחר שחוו אובדן ממשי או סימבולי. הגיליון הנוכחי יוקדש לנושא המורכב של התמודדות עם היבטים שונים של תהליכי אבל.

אחת ההבחנות החשובות ביותר בתחום האבל והשכול היתה הבחנתו של פרויד בין תהליכי אבל נורמטיביים ופתולוגיים. Grinberg‏ מציג במאמר שני סוגי אשמה ויחסיהם להיבטים נורמליים ופתולוגיים של אבל פיתוח מרתק של נושא זה, ואילו Bleichmar דן ביישומים הקליניים של עבודה עם מטופלים המתמודדים עם סוגי אבל שונים במאמר אבל פתולוגי: תתי סוגים והצורך בהתערבויות ספציפיות. נקודות מעניינות למחשבה עולות גם ממאמרה של Broadbent חווית המטפל המתאבל אשר דן בסיטואציה המורכבת הנוצרת כאשר המטפל, ולא המטופל, הוא שמתמודד עם אובדן ושכול.

אתגר קליני ייחודי מתעורר גם בטיפול בילדים ומתבגרים אשר מתמודדים עם אובדן ושכול. ציפי פאוסט מתארת במאמרה המרגש על אבדן וגעגוע - קבוצה טיפולית למתבגרים את תהליך ההתמודדות הטיפולית של מתבגרים ששכלו אח. תקציר מאמרה של Frankiel מחבואים בחדר המשחקים: על אובדן אובייקט והעברה בטיפול בילדים מציע הבנה מרתקת של משחקי מחבואים למיניהם בהקשר של אובדן ממשי ורגשי.

לסיום, ומזווית קצת אחרת, אנו מביאים את סקירתה של אריאלה גרין מיסק את הרצאתה של אליס בוראס היעדרות, פרידה, אבל: החיוניות שבעבודת השלילי שנערכה מטעם מכון ת"א לפסיכואנליזה בה זמננו.


מעוניינים לפרסם מאמר או מאמר תגובה? פנו ל- contact@betipulnet.co.il