תפריט עמוד

קפריסין – מסלולי רכיבה

האי קפריסין הוא יעד אידיאלי לטיולי אופניים. מסלולי הרכיבה המגוונים משלבים בין חופים, פסגות מיוערות, כרמים ומטעי זיתים, אתרים ארכיאולוגים, ערי חוף וכפרים הרריים. הצעות לכמה מסלולי רכיבה בקפריסין שמאפשרים להכיר את האי בדרך ספורטיבית ופעילה

קפריסין, האי הגדול ביותר במזרח הים התיכון, מציע כל מה שצריך לחופשה מושלמת: חופים יפים, מפרצים נחבאים, פסגות הרים שבחורף מתכסות במעטה שלג, יערות טבעיים של ארזים, אורנים ואלונים, כפרים ציוריים מוקפים בשדות וכרמים ואתרים ארכיאולוגיים שלוקחים את המטייל אלפי שנים אחורנית. מכל אלה אפשר ליהנות בטיולי אופניים ברחבי האי. הרוח, השמש, הטבע שמקיף אתכם מכל עבר, ריחות האורנים, הים הכחול שמנצנץ מרחוק – אין טוב מזה.

מאות אלפי רוכבים מקצועיים וחובבים כאחד מגיעים אל קפריסין מדי שנה. איגוד רוכבי האופניים הקפריסאי מארגן מרוצי אופניים מקומיים וכן נערכים באי מרוצי ה-MTB ועוד כמה מרוצי רכיבה תחרותיים, המביאים אל האי את צמרת עולם הרכיבה הבינלאומי. הרוכבים החובבים יוכלו להשתתף בשפע של פעילויות שאינן תחרותיות ומתאימות לרוכבים בכל הרמות והגילאים, כמו למשל סיור הרכיבה הלילי המתקיים בעיר פאפוס בחודשי הקיץ.

מאות אלפי רוכבים מקצועיים וחובבים מגיעים בכל שנה לקפריסין | צילומים: לשכת התיירות של קפריסין

מאות אלפי רוכבים מקצועיים וחובבים מגיעים בכל שנה לקפריסין | צילומים: לשכת התיירות של קפריסין

הסיבות לפופולריות הרבה של קפריסין כיעד לרוכבי אופניים רבות, בהן מזג האוויר האידיאלי לרכיבה לאורך כל השנה, ובעיקר בין אוקטובר לאפריל, כשהטמפרטורות נעות בין 15 ל-25 מעלות. כמות הגשמים נמוכה לעומת מדינות אירופיות ויתרון נוסף בהשוואה למדינות באגן הים התיכון – רוחות חזקות נדירות כאן. אבל היתרון העיקרי של קפריסין עבור רוכבים הוא הגודל. המגוון העצום של נופים ואתרים מודרניים ועתיקים נמצא באי אחד קומפקטי, כך שטיול רכיבה יכול לשלב חופים, פסגות מיוערות, כפרים קטנים עם בתי אבן עתיקים, כרמים ומטעי זיתים, אתרים ארכיאולוגים ועוד. הדרכים בקפריסין מאפשרות לרוכבים בכל הרמות ליהנות מהטיול – יש דרכים משניות סלולות שעוברות בין כפרים ולעומתם סינגלים ודרכי עפר שישמחו רוכבים מנוסים.

מסלולי הרכיבה בקפריסין מגוונים מאוד - מדרכים סלולות ועד דרכי שטח מאתגרות

מסלולי הרכיבה בקפריסין מגוונים מאוד – מדרכים סלולות ועד דרכי שטח מאתגרות

ברחבי האי יש כמה מרכזי רכיבה מקומיים וכן איגוד CYPRUS VILLAGES, המספקים שרותי השכרת אופניים, שרותי הדרכה מקצועית צמודה בנוגע למסלולים ובעניינים טכניים וכן מתן הדרכה וסיוע לבודדים ולקבוצות מאורגנות.

במשרדי לשכת התיירות של קפריסין בתל אביב תוכלו למצוא חוברות המציעות שפע של מסלולי רכיבה, בכל רחבי האי, כולל באזור הרי הטרודוס. החוברות כוללת גם מפות, מידע טכני ופרטים אודות מרכזי הרכיבה באי. כל שנותר לעשות הוא לבחור מתוך מסלולי הרכיבה הרבים והמגוונים, ולצאת לדרך. הנה כמה דוגמאות למסלולי אופניים נהדרים בקפריסין:

בין הרים לים: מטרודוס לפאפוס
אורך המסלול: 65 ק"מ
גובה מצטבר: 20 מ'
קושי: מסלול קל, רובו בירידה, מתאים לכל סוגי האופניים אם כי חשוב לוודא שהמעצורים במצב טוב.
סוג הדרך: דרך סלולה
נקודת יציאה: כיכר טרודוס (גובה 1,730)
נקודת סיום: פאפוס (גובה 75 מ')

מסלול מקסים שיוצא מהרי הטרודוס, בגובה של 1,730 מ', ויורד עד לפאפוס שעל חוף הים. בדרך עוברים בכפרים ציוריים בעמק נהר הדיאריזוס (Diarizos River). נקודת ההתחלה של המסלול היא בכיכר טרודוס (Troodos Square). מכאן רוכבים דרומה על הדרך הראשית בין טרודוס ללימסול. באזור Psilo Dendro, הדרך פונה ימינה ועוברת בשני חלקיו של הכפר היפה פלטרס, פאנו פלטרס (Pano Platres, פלטרס עילית) וקאטו פלטרס (Kato Platers, פלטרס תחתית). מחוץ לכפר הדרך ממשיכה בכיוון דרום-מערב, עוברת דרך מנדריה (Mandria) וממשיכה בעמק דיארוזוס. כאן חוצים כמה כפרים מקסימים, בהם Agios Nikolaos ,Praitori ,Kedares ,Kidasi ואחרים עד שהיא מתחברת בסופו של דבר עם הדרך הישנה שמחברת בין לימסול ופאפוס.

כנסייה באזור פלטרס

כנסייה באזור פלטרס

הדרך ממשיכה לכיוון מערב ולפני שהיא מסתיימת בפאפוס עוברים עוד כמה וכמה כפרים, בהם Mandria, Timi ו-Geroskipou. פאפוס עצמה היא עיר מעניינת מאוד וכדאי להקדיש זמן לטיול בה. העיר הרומנטית מציעה שילוב מרתק בין חדש וישן – אתרים ארכיאולוגיים, מצודה מרשימה, שפע של טברנות, טיילת מקסימה לאורך הים ואפשרויות שופינג מצוינות. וכמובן, שמה של פאפוס נקשר באפרודיטה, אלת האהבה והיופי במיתולוגיה היוונית, שעל פי המסורת נולדה כאן מהים ונקודות ציון בחייה פזורות באזור (סלע אפרודיטה, מרחצאות אפרודיטה ועוד).

נהר הדיאריזוס. מסלול הרכיבה עובר בעמק היפה | צילום: A.Kleovoulou

נהר הדיאריזוס. מסלול הרכיבה עובר בעמק היפה | צילום: A.Kleovoulou

מסלול מעגלי בהרים: מטרודוס למפלי קלדוניה
אורך המסלול: 18 ק"מ
קושי: מסלול קל ברובו, פרט לקילומטרים האחרונים שעוברים בעלייה תלולה
סוג הדרך: מגוון משטחים
נקודת יציאה ונקודת סיום: כיכר טרודוס (גובה 1,730 מ')

מסלול שיוצא מ-Troodos Square בלב יער טרודוס היפהפה (במקום יש מרכז מבקרים למי שרוצה ללמוד על הטבע והאקולוגיה של האזור). מכאן יורדים בדרך עפר בכיוון דרום-מזרח לעבר פסילו דנדרו (Psilo Dendro), אזור מצפון לכפר פלטרס. הרכיבה נעשית בירידה מתונה לאורך 11 ק"מ. מכאן דרך העפר עולה לאורך שלושה קילומטרים עד למפלי קלדונה המרשימים, מהגדולים במפלי קפריסין. אחרי שעוצרים להתרעננות במפלים, מתחברים לדרך פלטרס-טרודוס וממשיכים לדווש צפונה עד שחוזרים, כעבור כארבעה קילומטרים, לכיכר טרודוס.

רכיבה בהרי הטרודוס

רכיבה בהרי הטרודוס

מפרצים ומיתולוגיה: מסלול בחצי האי אקמס
אורך המסלול: 22 ק"מ
קושי: מסלול לא קל, נדרשות אופני הרים עם לא פחות מ-21 מהלכים
סוג הדרך: שילוב של דרך סלולה ודרך עפר
נקודת יציאה: פוליס (גובה 30 מ')
נקודת סיום: המגדלור של אקמס (גובה 210 מ').

זהו מסלול יפהפה, שעובר לאורכו של חצי האי אקמס (Akamas) במערב קפריסין ומציע נופים מפעימים של חצי האי ושל החופים והים. המסלול שלנו מתחיל בפוליס (Polis) ונמתחת לכיוון מערב, אל עבר לאקי (Lakki) ומרחצאות אפרודיטה. זמן קצר אחרי שעוברים את לאקי וממש לפני מרחצאות אפרודיטה הדרך פונה דרומה ומטפסת לעבר ניו חוריו (Neo Chorio). הדרך עוברת דרך הכפר ואז פונה מערבה. ממש מחוץ לכפר הדרך הסלולה הופכת לדרך עפר. המסלול עובר את אתר הפיקניקים Smigies, שזו גם הנקודה האחרונה שבה אפשר לעצור לשתות מים.

לאחר שנחתם ושתיתם, אפשר להמשיך: הדרך מטפסת בתלילות ופונה ימינה, בכיוון דרום מערב. מכאן יש תצפיות על שני צדי חצי האי – הצד המזרחי והמערבי. שלושה קילומטרים אחרי אתר הפיקניקים פנייה ימינה מובילה אל Pyrgos tis Rigenas ("מגדל המלכה"), שרידי מנזר עתיק המשקיף על המפרץ היפהפה. על פי האגדות, במקום הזה אפרודיטה נהגה לנוח אחרי שרחצה במרחצאות הסמוכים. אבל המסלול שלנו ממשיך ישר ואחרי שני קילומטרים מתחבר עם הדרך ללארה ומרחצאות אפרודיטה. ממשיכים עם הדרך עד למגדלור של אקמס, נקודת תצפית מושלמת על קצה חצי האי והים. אם אתם מיומנים לרכוב בחושך, כוונו את ההגעה לכאן לשעת השקיעה. מי שמעדיף לחזור לפוליס בדרך אחרת, יכול לחזור בדרך Fontana Amorosa לכיוון מרחצאות אפרודיטה ומשם לפוליס.

שקיעה באקמס. סיום מושלם לטיול אופניים בחצי האי שבמערב קפריסין

שקיעה באקמס. סיום מושלם לטיול אופניים בחצי האי שבמערב קפריסין

בין שתי ערים: מניקוסיה ללרנקה
אורך המסלול: 51.5 ק"מ
קושי: מסלול קל, מתאים לכל סוגי האופניים
גובה מצטבר: 110 מ'
סוג הדרך: דרך סלולה
נקודת יציאה: ניקוסיה (גובה 180 מ')
נקודת סיום: חוף התיירים של לרנקה (גובה 5 מ').

המסלול, שמחבר בין בירת קפריסין ניקוסיה (הנקראת ביוונית לפקוסיה, Lefkosia) לחוף הים בלרנקה עובר בתחילתו על הדרך הישנה של ניקוסיה-לימסול עד ניסו (Nisou) ומשם עובר לדרך הישנה ללרנקה. תחילת המסלול ברמזור בצומת הרחובות לימסול ו-Athalassa בניקוסיה, משם הדרך מובילה דרומה לכביש המהיר המחבר ללימסול ולרנקה, אבל אל חשש, אחרי כקילומטר יוצאים ביציאה ללאקיה (Lakkia) אל הדרך הישנה בין ניקוסיה ללימסול. המסלול חוצה את לאקיה ואת אזור התעשייה לעבר ניסו. בניזו הדרך פונה שמאלה לכיוון מזרח אל העיירה דאלי (Dali) והכפר הסמוך לימפיה (Lympia) ומגיעה לדרך הישנה מניקוסיה ללרנקה. מכאן הדרך פונה ימינה לכיוון צפון-מזרח וממשיכה במקביל לכביש המהיר. ממשיכים עם הדרך עד לרמזור ליד תחנת הכיבוי של לרנקה, שם פונים שמאלה לשדרת Stratgou Timagia והכיכר מחוץ לנמל של לרנקה. המסלול ממשיך צפונה לאורך החוף. חולפים על פני בתי הזיקוק ונכנסים לאזור התיירותי של Livaia, Voroklini ו-Pyla, שם נמצא אתר קמפינג בחורשת איקליפטוסים קטנה. סוף המסלול הוא בחוף התיירים של לרנקה – Larnaka Tourist Beach, רצועת חוף יפה הנמצאת כ-11 ק"מ מהעיר.

 

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.