וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אחת ולתמיד: איזה קוטג' הכי כדאי לכם לקנות?

23.1.2018 / 7:00

הגבינה שהייתה מושא למחאה עומדת למבחן וואלה! עסקים: איזה קוטג' הוא הזול ביותר, איפה יש הכי פחות סידן וכמה הישראלים הוציאו על הממרח הפופולרי בשנה החולפת? בדקנו את השוק של הגבינה מהוותיקות במשק החלב הישראלי. התוצאות לפניכם

עיבוד תמונה

(בווידאו: בדקנו -זה הקוטג' הבריא ביותר)

שוק מוצרי החלב פתח את שנת 2018 בהכרזה על אסטרטגיות חדשות. החברות הגדולות מנסות להעמיק אחיזה בתעשיית הבריאות - ולמנף את הנהירה אחרי הדיאטות השונות והעיסוק בספורט לשורת רווח. יוגורט מועשר בחלבון, חלב דל לקטוז וגבינות מחומרים טבעיים בלבד - הם רק חלק מההיצע. מאחורי מהלכים עתירי התקציב מסתתרת תחרות ענקים על הכיס שלכם. שטראוס, טרה ותנובה ראש בראש.

לצד המוצרים החדשים על המדף, הקוטג' ממשיך להחזיק נתח שוק נכבד. בשנת 2017 הישראלים הוציאו 550 מיליון שקל על קוטג' - הסכום הגבוה ביותר בשנים האחרונות, כמעט 7% משוק החלב כולו.

הגבינה בכלל הומצאה באמצע המאה ה-19, והגיעה לפס היצור הישראלי כמו מוצרים רבים אחרים מארה"ב בתחילת שנות ה-60 של המאה הקודמת. תנובה הייתה הראשונה למכור את הגרסה המקומית לגבינה הגבשושית, וסמל הבית הפך מזוהה עם המוצר. בסוף שנות ה-60 טרה החלה אף היא לייצר קוטג', ולפני כ-15 שנה, באיחור ניכר, גם שטראוס.

איזה קוטג' הכי כדאי לקנות

קוטג'. צילום יח"צ,
"קוטג' בקטנה". הכי יקר ל-100 גרם לפי אתר pricez/צילום יח"צ

נהוג לראות בקוטג' מוצר צריכה בסיסי, אולם בשנת 2006 הוא יצא מרשימת המוצרים בפיקוח, ומחירו האמיר ל-8 שקלים - עד שפרצה מחאת הצרכנים. בתנאי השוק החופשי, איש הישר בעיניו יעשה, אז בדקנו איזה קוטג' הכי זול.

חיפשנו את המחירים הנמוכים ביותר בארץ לגביע קוטג' ל-100 גרם: לפי נתוני אתר pricez, המחיר הנמוך ביותר ל-100 גרם קוטג' הוא 1.33 שקלים של קוטג' טרה. אחריו בפער לא גדול, 1.38 שקלים, קוטג' תנובה, ואילו קוטג' שטראוס היקר ביותר, 1.56 שקלים ל-100 גרם. חשוב לשים לב: ככל שהאריזה קטנה, כך המחיר עולה. מוצר הקוטג' היקר ביותר מגיע באריזות האישיות - "קוטג' בקטנה" של תנובה, 2.33 שקלים ל-100 גרם.

ואיזה קוטג' הכי בריא? היעדר חומרים משמרים וחומרי טעם וריח הם יתרון בריאותי, אבל יש עוד מרכיבים תזונתיים. בדקנו את הקוטג' של 3 החברות המובילות בשוק: כמה מלח מוסיפים לגבינה, האם יש עוד חומרים חוץ מחלב ולמי יש הכי הרבה סידן? אלה התוצאות:

איזה קוטג' הכי כדאי לקנות

קוטג' טרה 100 אחוז רכיבים טבעיים.. צילום עדלי קונספטיקה,
קוטג' טרה, מרכיבים טבעיים, הכי מעט סידן/צילום עדלי קונספטיקה

גבינת קוטג' 5% של תנובה מכילה חלב, מלח ותוסף תזונה סידן; אולם לא קיבלה את התקן "רכיבים טבעיים בלבד". הגבינה מכילה ב-100 ג"ר מוצר: 350 מ"ג נתרן ו-100 מ"ג סידן. גבינת הקוטג' של שטראוס, לעומת זאת, מכילה לצד חלב מפוסטר גם שמנת, מלח, מייצבים וחומרי טעם וריח. הערכים התזונתיים כוללים ב-100 ג"ר 380 מ"ג נתרןו-80 מ"ג סידן.

ההרכב של קוטג' טרה שונה מעט; הגבינה מכילה חלב מפוסטר, רכיבי חלב ומלח בלבד. אולם הערכים התזונתיים נמוכים מהמתחרים: 80 מ"ג סידן ו-320 מ"ג נתרן. חשוב לציין שכל הגבינות מכילות כמות זהה של כולסטרול - 15 מ"ג וכמות זהה של שומן טראנס, פחות מ-0.5 גרם.

השורה התחתונה: קוטג' טרה אמנם מכיל את הכמות הקטנה ביותר של מלח ואין לו תוספות אחרות, אולם גם כמות הסידן קטנה בהתאם ושאר הרכיבים ללא שינוי. למרות המיתוג הבריא והמחיר הנמוך, הקוטג' של טרה שהושק במרץ 2017 מחזיק בנתח השוק הקטן ביותר - 13%. השוק שייך באופן בלתי ממעורער לתנובה, ולמרות שאיבדה ב-3 השנים האחרונות 2% משוק הקוטג', היא עדיין מחזיקה למעלה מ-70% ממשק הקוטג' של ישראל.

קוטג' שטראוס. יח"צ,
קוטג' שטראוס, בן 15 שנה בלבד/יח"צ

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully